Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennismakingsavond Yoga Nidra

19 oktober 2022 @ 19:30 - 21:30

€25

Deze avond is een kennismaking met Yoga Nidra. Lees verder voor meer informatie.

Wat is Yoga Nidra en waarom werkt het zo krachtig?

Yoga Nidra heeft, wanneer het op de juiste manier wordt beoefend, de kracht om je bewustzijnsstaat te beïnvloeden. Yoga nidra is een diep herstellende stijl van yoga die je naar een bewustzijnsstaat leidt tussen wakker zijn en slapen. Het staat ook bekend als ‘yogische slaap’ en wordt vaak een krachtige meditatietechniek genoemd om je te helpen te ontspannen en te verjongen. Het kalmeren van de ademhaling kan een grote beïnvloeder zijn als het gaat om een signaal sturen naar de rest van ons lichaam dat het tijd is om te rusten. Yoga Nidra bevordert diepe rust en ontspanning door een gedetailleerde progressieve ontspanning van je lichaam en adembewustzijn, wat je zenuwstelsel effectief kalmeert

Hoe Yoga Nidra meditatie werkt

Yoga Nidra meditatie is een weg naar een goede slaap omdat het je in een bewuste staat brengt die vergelijkbaar is met slaap en die tegelijkertijd spanning in je geest en lichaam loslaat. Mensen die niet goed kunnen slapen, zelfs als ze zich fysiek, mentaal en emotioneel moe voelen, worden vaak wakker gehouden omdat hun geest overactief is en hun lichaam rusteloos aanvoelt. Yoga Nidra werkt om geleidelijk al deze kleine barrières en spanningen los te laten

De voordelen van Yoga Nidra 

Het vermindert angst 

Als je je slaap wilt verbeteren, is yoga nidra een van de beste yogapraktijken voor het slapengaan. Dit komt omdat het het zenuwstelsel kalmeert, onze parasympathische (rust en verteer) en  (vecht en vlucht) systemen in evenwicht brengt die helpen het lichaam te kalmeren en stress en angst te verminderen.

Het maakt stress in het lichaam vrij

Dit kan gunstig kan zijn als je last hebt van fysieke pijn en vermoeidheid.

Yoga Nidra kan ook helpen bij rugpijn.

Yoga voor rugpijn wordt al lang aanbevolen door experts, omdat het kan helpen bij het verlichten van de  spanning welke vooral belangrijk is voor het helpen bij  een goede nachtrust.

Yoga nidra is een natuurlijke slaapoplossing. 

Als je wilt voorkomen dat je slaappillen gebruikt om je te helpen beter te slapen, is dit een geweldig natuurlijk alternatief.

Hoe Yoga Nidra te doen

De beste manier om meer te weten te komen over Yoga Nidra meditatie  is om een Yoga Nidra les bij te wonen bij Happy Mindful Us of je kunt het thuis doen met behulp van een opname die wordt gegeven door de trainer van Happy Mindful Us. Tijdens de les ga je op je rug liggen in een savasana houding,  dit is een zo ontspannen mogelijke manier om te liggen om je maximaal comfortabel te voelen. Zodra de meditatie begint, hoef je alleen maar je ogen gesloten te houden, stil te blijven en te luisteren. Probeer je geen zorgen te maken als je geest op enig moment afdwaalt, als je merkt dat dat gebeurt, breng dan je aandacht terug naar de stem die je leidt. Soms vallen mensen in slaap tijdens de meditatie en als dat gebeurt is dat ook ok omdat je nog steeds de voordelen zult ontvangen omdat je onbewuste geest de meditatie zal blijven volgen en de informatie blijven absorberen. Er is geen manier om een Yoga Nidra ‘verkeerd’ te doen, zolang je luistert en ontspant, wat je ervaring ook is, de oefening zal je lichaam en geest nog steeds ontstressen.

Yoga Nidra Voordelen
  1. Verbeterde denkpatronen en verminderde stress. …
  2. Verbeterde cognitieve prestaties en geheugen. …
  3. Verbeterd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. …
  4. Betere slaap en verbeterde fysieke gezondheid. …
  5. Verbeterde wakende mindfulness. …
  6. Vermindert symptomen van angst en depressie. …
  7. Behandelt chronische pijn en posttraumatische stressstoornis.

De kosten bedragen 25 euro voor de avond uw krijgt een informatie brochure en ontvangt twee audio bestanden.

Heb je vragen dan ben ik beschikbaar via 06-83442959 Michel Boerdam

Wil je me schrijftelijk vragen sturen of je aanmelden stuur dan even een email naar michel@endlessgifts.nl

Je bent van harte welkom!

 

 

Gegevens

Datum:
19 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€25