Beste lezer,

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om de website te bezoeken.

Met deze blog wil ik je op de hoogte houden van nieuwtjes op het gebied van persoonlijk groei en ontwikkeling en veelal met de insteek van mindfulness, zelfcompassie en  verschillende mediatievormen.

Ik doe dit binnen als ook in de natuur en alles wat binnen mijn blikveld komt waarvan ik zelf blij word en denk dat het anderen kan helpen om een pad vinden naar een leven in balans met zichzelf de ander en de wereld.

Welnu, dat is nog al wat zou je kunnen denken! Ik ben er echter van overtuigd geraakt dat wanneer je een echt bevredigend leven wilt leiden het essentieel is te ontdekken hoe jij je verhoudt tot jezelf, de ander in je leven en de wereld als geheel.

Wanneer je je open stelt voor jezelf en kijkt naar waar je al bent gekomen en wat je nog graag zou willen veranderen zal je merken dat verandering samenhangt met jou kijk op jezelf en je relaties.

Groei betekend leren, accepteren, waarderen, loslaten van oordelen. Tevens in contact komen met je angsten je vooroordelen en je overtuigingen die een deel van persoonlijkheid lijken te zijn geworden. Lijken zeg ik want voor mij ben je niet iemand die is wie hij is. Voor mij ben je eigenlijk het beste te definiëren als een proces. Iedere gedachte, ervaring, alles wat je eet of anderszins invloed op je heeft verandert je. Zelf de cellen van je lichaam vernieuwen zich ieder moment van je leven.

Dit is dan ook het goede nieuws. Je kunt ieder moment van het leven veranderen in de richting die je wilt en succesvol daarin zijn. Het kost niet veel geld je hoeft niet gestudeerd te hebben intelligent of zelfs maar gezond te zijn. Persoonlijk ontwikkeling is een slecht een keuze bij jou vandaan.

Ik heb dit mogen leren door een jaren lange strijd met mijzelf omdat ik niet wilde luisteren naar de simpele les. Alles is Perceptie en alles is Keuze. Alles manifesteert zich aan je op de manier waarop jij er naar kijkt en worden gevolgd door de keuzes die je maakt.

Vind je deze coronatijd een aanslag op je vrijheid of voel je de vrijheid om eens anderen dingen te onderzoeken om dat je veel minder verplichtingen hebt. Zie je het verlies van je baan als een drama of een manier om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Er zijn velen manieren om naar dingen te kijken maar er negatief naar kijken kóst kracht er proberen het positieven er van de ontdekken gééft kracht.

Hoe je deze veranderingen kunt bereiken is voor iedereen persoonlijk. Het is jou persoonlijke leerweg of levenspad.

Duizenden jaren onderzoek en ontelbare boeken zijn geschreven voor de ontdekkingsreiziger die met de kop in de wind de uitdaging aangaat om vrijheid te ervaren van zijn dwingende gedachten en overtuigingen die hem belemmeren om te genieten van dit leven wat hem is gegeven met al zijn rijkdom en uitdagingen.

Ik heb gekozen om het pad met een ieder te gaan die samen met mij stappen wilt zetten. Samen ontdekken hoe we onszelf en de ander meer kunnen laten schijnen en tevens de wereld eren voor wat hij is.

Een levend wonder!

Tot ziens op het pad.