Religie

Mensen vragen wel eens aan mij welke religie vind jij het meest inspirerend? Dat vind ik lastig te zeggen omdat ik geen aanhanger ben van een specifieke religie. Ik zie in alle religies in de basis de zelfde boodschap en vind kiezen dan ook niet logisch. In alle religies vind je prachtige verhalen, wijsheden, gedragregels,  geboden  en verboden. Mijn respect gaat uit naar allen die het goede willen overbrengen religies die verbinden niet scheiden.

Mijn antwoord op de vraag is dan ook al volgt: 

De enige religie voor mij is die van de onvoorwaardelijk liefde voor al wat leeft. Wanneer angst de basis is van je handelen is het uiterlijk van de religie misleidend.

Iemand die zulke fantastische dingen heeft geschapen als hemel en aarde zou nooit willen dat we wij ons zouden laten leiden door angst voor zijn straf. Het is een typisch  menselijk trekje controle af te dwingen door angst.

Angst is een prachtig mechanisme dat de schepper maakte om je te helpen te overleven in je leven op aarde voor praktische zaken.

Iedere religie die zich bedient van angst als middel om je dichte bij god te brengen hebben een eigen agenda. Het is relimarketing het verkopen van je eigen kleine ideetje over de waarheid.

Zou een schepper het je moeilijk willen maken om te leven?

Om overal valkuilen te plaatsen waardoor je uit zijn genaden zou vallen. Lees je dit boek niet? Jammer!! Verkeerde boek verkeerde interpretatie. U gaat niet door naar de hoofdprijs de hemel enz !

De schepper heeft de routekaart naar verlichting geprint op je hart. Hij is voor groot en klein te lezen. Het gaat nooit over angst maar over liefde voor de schepping die hij maakte. Jou en alles wat leeft en niet leeft in onze ogen.

Weet je het even niet?

Sluit je ogen voel je prachtige lichaam.

Zeg in jezelf; ‘ ik hou van en stel me open voor alles wat geschapen is of ik niet kan verklaren hoe het is gemaakt

( hemel en aarde)

Ik stel me open voor de schoonheid er van in al zijn facetten. Visualiseer nu alles wat de schepping mooi maakt.

Blij zo minimaal 10 minuten zitten.

Voel je vrijheid, openheid, rust, liefde?

Zeg nu in jezelf;

‘Ik sluit me af van alle mensen die niet geloven zoal ik.

Hun wacht straf aan het einde van hun leven ( hel en verdoemenis )

Zie wat er met deze mensen gebeurd. Zie hun lijden voor je. Hun angsten en pijn.’

En? Hoe voelt dat in je lichaam?

Wanneer je bent geschrokken van het gevoel dat het oproept heb je geluisterd naar je hart en die vertelde je wat je moest weten.

Kreeg je gevoelens van gerechtigheid. Lees dan de naam die op het slot staat van de maker van het slot op je hart.

Vind de sleutel!

Er staat op;

Onvoorwaardelijk liefde, compassie, schoonheid oordeelloosheid, oprechtheid, vrijheid.

Succes

Tot ziens op het pad.

 

Het intelligentste, wreedste, verwoestendste, hebzuchtigste, vernietigendste, zelfzuchtigste, onvergefelijkste, sluwste, wraaklustigste roofdier van de aarde heeft maar twee zielige zwakke poten en twee tere weke klauwen.

Jammer genoeg heeft hij ook een groot zelfdestructief brein.

Homo Sapiens Destroianus Magnificus

Oftewel;

De alles verwoestende mens.

Mij vraag is kunnen en willen we NU evolueren naar een liefdevol, compassievol, beschermend, vergevingsgezind, emotioneel en sociaal intelligent, gewetensvol, creatief, positief, scheppend mens?

De Homo Heartfulness of te wel De liefhebbende mens?

Dit is een slecht een keuze bij ons vandaan.

We moeten ons dan concentreren op onze hartintelligentie op ons briljante sociale brein met al zijn schitterende mogelijkheden om voor alles wat leeft een paradijs te scheppen. Dit inplaats van ons te identificeren met ons kleingeestige, angst voortbrengende, slechts op voortplantingsdriften drijvende brein.

Dat brein dat mensen voortbrengt die gedreven door hun pathetisch kleine gelijk, (mijn geloof, mijn overtuiging ) dan wel hun persoonlijk minderwaardigheid of valse superioriteit gevoelens die al hebben ze meer geld dan ze in duizend jaar nodig hebben om te overleven door gaan met graaien en verzamelen. Wanneer we dat brein  nieuwe inzichten kunnen geven, dan, ja dan, kan het beloofde, gehoopte, gedroomde paradijs zich ontvouwen.

We zullen dan moeten gaan handelen naar de basisboodschap van iedere geïnstitutionaliseerde, natuurreligie of geloof en dat is;

heb lief en repecteer onvoorwaardelijk al wat leeft en wat je denkt dat niet leeft,  precies zoals je zelf liefde en respect wilt ontvangen en als je daar behoefte aan voelt, een schepper daar boven.

Michel Boerdam