Quantum Light Breath Meditatie Jeru Kabbal

 

Jeru Kabbal (1930-2000) is grondlegger van het Clarity Proces en de Quantum Light Breath. Hij was een hedendaags mysticus, en wist de oosterse wijsheid en spirituele praktijk op unieke wijze te verbinden met de westerse psychologie en cultuur.

De Quantum Light Breath (QLB) is een intensieve ademmeditatie op muziek. Door de combinatie van een volle diepe ademhaling en inspirerende muziek ga je een intens meditatieproces in. Je geeft jezelf een energiedouche en zuivert lichaam, geest en ziel. Oude emoties kunnen worden verwerkt en losgelaten. Het contact met de innerlijke stilte herstelt zich, waardoor natuurlijke heling kan plaatsvinden. Je pure levensenergie komt vrij. De adem verenigt je ieder moment opnieuw met het Hier en Nu.

Jeru Kabal creëerde de QLB- Hier zijn enkele woorden geschreven door hem in de vroege jaren 90 over QLB-meditatie:

Verwacht eerst diepe en krachtige veranderingen die je zullen overkomen. De QLB zal onzuiverheden en gifstoffen verwijderen uit alle verschillende aspecten van je wezen, inclusief fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Houd er rekening mee dat de Quantum Light Breath in feite een meditatie of innerlijke ervaring is. Het werd ontwikkeld als een techniek om door de geest te snijden zonder er direct mee om te gaan.

Na 20 jaar met de geest van duizenden en duizenden mensen te hebben gewerkt, heb ik onomstotelijk gezien dat de beste manier om met de geest om te gaan, is om onze houding ten opzichte van de geest te veranderen. We hebben het almachtig gemaakt door ons geloof erin. Als we onze houding ten opzichte van de geest kunnen veranderen, zal de geest zelf veranderen omdat de geest onze eigen creatie is.

Het basisdeel van de geest is het onderbewuste dat is als een enorme computer die alles opslaat – inclusief elke traumatische ervaring sinds de geboorte. Het vreemde is dat het onderbewuste gelooft dat al deze traumatische ervaringen nog steeds plaatsvinden. Met andere woorden, het onderbewuste ziet deze herinneringen niet als eenvoudige documenten van iets dat nu voor altijd verdwenen is. Het is eerder als een kind dat voor een televisie zit en letterlijk alles gelooft wat het ziet. Omdat de geest gelooft dat deze oude gebeurtenissen voortdurend terugkeren (of kunnen terugkeren), creëert het voortdurend beschermende gedachten, attitudes, strategieën, enz.

Deze leiden op hun beurt tot defensief gedrag, waaronder het aanspannen van het fysieke lichaam om lichaamsbescherming of kogelvrije vesten te creëren. Deze spanning kan ook in de inwendige organen zitten, waardoor het lichaam niet optimaal functioneren. Al deze spanning en de angst erachter hebben een enorme invloed op ons leven.

Bij het beoefenen van de Quantum Light Breath is het essentieel om je open te stellen voor het nogal radicale idee dat ‘Alleen NU is’. NU is alles wat er is. Het zogenaamde verleden komt niet terug. Het is voorgoed verdwenen. De toekomst komt ooit. Alleen dit moment is echt.

Herinneringen zijn fantasieën. En fantasieën op zich zijn ongevaarlijk. Als we er echter, zoals het kind dat voor de televisie zit, voor kiezen om in hen te geloven, zullen ze hetzelfde effect op ons hebben als wanneer ze echt zijn. Maar zelfs in een geval als dit zijn het niet de herinneringen / fantasieën die de problemen veroorzaken, maar eerder de neiging van de geest om erin te geloven.

De meeste therapeuten (medisch, psychologisch of spiritueel) nemen ook de houding aan dat wat de geest vreest eigenlijk echt is. Door alleen met symptomen om te gaan, zien ze niet in dat het probleem is dat de geest in fantasie gelooft en dat we dan geloven wat de geest ons vertelt. Maar de realiteit gaat verloren. Het NU wordt genegeerd. Het NEGEREN van het NU is het negeren van ons echte leven. Herinneringen zijn niet ons echte leven. Herinneringen zijn dood en hebben dus geen eigen leven. Ze lijken alleen leven te hebben als we ervoor kiezen om in hen te geloven (en wanneer we ervoor kiezen om ze energie te geven). Daarom, als je nu geen probleem hebt, op dit moment, heb je gewoon geen probleem. Je kunt je voorstellen dat je dat doet.

Maar het is precies op dat moment dat je een keuze hebt – om in de fantasie te geloven of niet. Wanneer je stopt met geloven dat je een probleem hebt, zul je ook stoppen met reageren op dit denkbeeldige probleem. Je spanning, je blokken, je pantser, je defensieve houdingen en strategieën zullen gewoon verdwijnen.

Wanneer je stopt met geloven dat je wordt achtervolgd door een denkbeeldige tijger, stop je automatisch met rennen. Het is dus niet de tijger die het probleem is. Het probleem is een geest die gelooft dat deze fantasietijger echt is en ons daarom niet laat stoppen met rennen. De Quantum Light Breath is gebaseerd op het besef dat de tijger niet echt is.  En dit is wat in het dagelijks leven moet worden beoefend. Leer echte problemen  te scheiden van denkbeeldige problemen (een constante stroom).

Het doel van de Quantum Light Breath is om je te helpen leren en oefenen om precies dat te doen: de kunstmatigheid van de geest zien en geleidelijk zijn meester worden in plaats van zijn slaaf te zijn.

De benadering die we volgen met de QLB is dat de inhoud van de geest bestaat uit herinneringen die in principe onschadelijk zijn, maar die moeten worden vrijgegeven. Als ze niet worden vrijgelaten, zullen ze ons op het onbewuste niveau blijven beïnvloeden.

Voor een QLB-sessie

Een warming-up is een echte aanrader. Het helpt je om te ontspannen en je te ontdoen van elke vorm van nervositeit die je misschien hebt. Dit kan in de vorm van dansen of schudden. Schud de handen zo krachtig mogelijk, houd het hele lichaam los zodat het ook zo diep en volledig mogelijk kan schudden en ademen. Dit kan ongeveer 10 minuten of langer op levendige muziek.

Tijdens een QLB-sessie

De energie die door de ademhaling wordt gecreëerd, zal dit oude materiaal naar boven brengen in de vorm van gedachten, emoties, gedachtevormen of fysieke sensaties. Wanneer dit gebeurt, moeten deze emissies vrijkomen door ze daar te laten zijn. Let er niet op. Verzet je niet en vecht niet met wat er ook maar naar boven komt. Gewoon toestaan. Door toe te staan geven we de boodschap aan het onderbewuste dat het materiaal onbelangrijk ( niet meer noodzakelijk voor groei ) is en het onderbewuste het daarom zal loslaten.

Houd je bewustzijn gericht op het NU van je adem. Blijf altijd bij de adem. Laat de emoties wel opkomen, maar ga er NIET op in zoals je vaak hebt gedaan. Sommige mensen ervaren ongewone fysieke sensaties in de eerste paar sessies. Dit kan aanvoelen als gevoelloosheid of stijfheid. Of een tinteling. Of een aanscherping. Dit komt meestal omdat de energie in dat specifieke deel niet beweegt. Na een paar sessies verschijnen deze sensaties niet meer. Dit betekent meestal dat alles wat de energie blokkeerde, is vrijgegeven.

Na een QLB-Sessie

De meeste mensen zullen doorgaan met verwerken nadat de sessie voorbij is, soms gedurende meerdere dagen. Houd hier dus rekening mee, vooral de volgende dag. Je kunt merken dat je dromen sterk worden beïnvloed, wat op zijn beurt invloed heeft op hoe je je overdag voelt. Wees vooral waakzaam voor “negatieve” emoties, omdat dit het soort is dat wordt onderdrukt. Als dit oude materiaal wordt geactiveerd, kun je het gevoel hebben dat de emoties die je ervaart afkomstig zijn uit huidige situaties.

Het is essentieel om te erkennen dat deze emoties eigenlijk opgeslagen herinneringen zijn aan oude, dode emoties die klaar zijn om te worden vrijgegeven. Als je gelooft dat deze herinneringen echt zijn en er bijgevolg naar handelen, zul je ze belangrijk vinden en zullen ze niet worden vrijgegeven of opgelost. Als je ze echter toestaat om er te zijn, maar je bewustzijn richt op de realiteit van NU, zullen ze snel verdwijnen. Wees vooral waakzaam voor gevoelens die moeilijk te definiëren zijn. Ze kunnen afkomstig zijn van ervaringen uit het pre-verbale niveau. Deze moeten op dezelfde manier worden behandeld.

Na een of meer QLB-sessies

Als je diep genoeg ademhaalt, zul je in eerste instantie releases ervaren die dramatisch en louterend zijn. Deze cathartische releases kunnen “negatieve” of “positieve” emoties oproepen (beide zijn extreem helend). Ze kunnen bijvoorbeeld variëren van intense woede tot oceanische extase en gelukzaligheid. Deze meer dramatische ervaringen zullen geleidelijk minder frequent worden naarmate je de onderbewust de negatieve gevoelens minder frequent worden, zullen de positieve gevoelens toenemen. Je zult meer gewend raken aan de “hoge” ruimtes. Je zult meer geaard zijn, zelfverzekerder, meer tevreden met jezelf en je leven. Je relaties zullen opener, eerlijker en lonender worden. Je doelen zullen duidelijker zijn en je zult ze bereiken op een manier die soms magisch moeiteloos lijkt.

Naarmate je begint uit te breiden, zul je merken dat je onderbewustzijn op een gegeven moment bang wordt voor verdere uitbreiding. Dit is angst voor het positieve. Hoe vreemd het ook klinkt, het onderbewuste is eigenlijk bang om te krijgen wat het wil en heeft in dit stadium geruststelling nodig. Als het deze geruststelling niet krijgt, verzet het zich vaak tegen verdere uitbreiding, omdat het voelt dat het wordt afgestraft als het te goed wordt. Deze weerstand tegen het voortzetten van de Quantum Light Breath zal meestal indirect zijn: ziek worden, een ongeluk krijgen, “te moe” of “te druk” zijn, of “te verveeld” of een aantal manieren om te voorkomen dat je daadwerkelijk ademt.

Soms wordt de weerstand gevoeld terwijl de ademhaling plaatsvindt. Het is heel belangrijk om je niet over te geven aan dit verzet. Dit zijn tijden waarin jullie op het punt staan een ander niveau van expansie en transformatie te bereiken. Groei komt in het overstijgen van de oude beperkingen. Het beste zou zijn om jezelf een schema op te stellen voor het doen van de ademhaling – en je er vervolgens aan te houden, ongeacht de excuses die je geest zal vinden om het te vermijden.

Het is OK om de QLB zo vaak te doen als je wilt, zelfs elke dag als je dat wilt. Als je eenmaal begint, ben je voorbij de grootste hindernis. De belangrijkste reden voor weerstand zal niet angst voor iets negatiefs zijn, maar eerder angst voor het positieve, angst om te bloeien, angst voor extase. Blijf gewoon ademen en focus op het NU.

Een speciale opmerking over fysieke transformatie

Omdat de ademhaling een diep reinigingsproces zal oproepen, moet men alert zijn op de symptomen van een fysieke reiniging. Het lichaam heeft verschillende manieren om gifstoffen die zijn opgeslagen te verdrijven. Veel van deze zijn licht onaangenaam terwijl ze worden vrijgegeven. Gifstoffen die via de ademhaling uit het lichaam worden gezuiverd, worden eerst in de bloedbaan gedumpt. Het is de taak van de bloedbaan om vervolgens de gifstoffen te verdrijven. Maar terwijl deze gifstoffen zich nog in de bloedbaan bevinden (hooguit een paar uur) en voordat ze worden verdreven, kunt u wat slaperigheid, duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid, artritisachtige pijnen in de gewrichten, hoofdpijn of nervositeit ervaren.

Als en wanneer dit gebeurt, wees dan niet gestoord of probeer het proces te stoppen. Laat het gebeuren. Je reinigt jezelf. Het nemen van aspirine e.d. belemmert alleen het natuurlijke reinigingsproces. Aan de andere kant, zorg voor voldoende rust, drink veel water en vooral adem. Lichte oefening, zoals wandelen, is uitstekend om het proces te versnellen. Onthoud gewoon terwijl het gebeurt dat je schoner, lichter, gezonder en intelligenter wordt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michel Boerdam 063442959 michel@endlessgifts.nl