Van jezelf houden tot je heel bent.

Altijd gedacht dat er twee krachten zijn goed en kwaad die elkaar moeten bestrijden. Maar ze hoeven elkaar alleen maar te begrijpen.
Ze zijn allen deel van je met maar één doel. Je te laten overleven.
De één moet de ander helpen in balans te blijven met het doel van overleven.
Dus hou van alle zijden van jezelf niets of niemand wil genegeerd worden.
Wie je negeert gaat harder schreeuwen om gehoort te worden.
Dus laat de strijder vriend worden met de filosoof en de filosoof met de strijder.
Ze zijn beiden onderdeel van het zelfde leger. Als het leger zich zelf bestrijd vanaf de binnenkant kan het zich niet richten op zijn taak. Overleven.
Er is geen goed en kwaad er is links en rechts. Belangrijk dat ze in balans met elkaar leven. Dat ze elkaar begrijpen als zijnde de functie van één organisme.
Hou van iedere deel en word heel.

Michel Boerdam

Het intelligentste, wreedste, verwoestendste, hebzuchtigste, vernietigendste, zelfzuchtigste, onvergefelijkste, sluwste, wraaklustigste roofdier van de aarde heeft maar twee zielige zwakke poten en twee tere weke klauwen.

Jammer genoeg heeft hij ook een groot zelfdestructief brein.

Homo Sapiens Destroianus Magnificus

Oftewel;

De alles verwoestende mens.

Mij vraag is kunnen en willen we NU evolueren naar een liefdevol, compassievol, beschermend, vergevingsgezind, emotioneel en sociaal intelligent, gewetensvol, creatief, positief, scheppend mens?

De Homo Heartfulness of te wel De liefhebbende mens?

Dit is een slecht een keuze bij ons vandaan.

We moeten ons dan concentreren op onze hartintelligentie op ons briljante sociale brein met al zijn schitterende mogelijkheden om voor alles wat leeft een paradijs te scheppen. Dit inplaats van ons te identificeren met ons kleingeestige, angst voortbrengende, slechts op voortplantingsdriften drijvende brein.

Dat brein dat mensen voortbrengt die gedreven door hun pathetisch kleine gelijk, (mijn geloof, mijn overtuiging ) dan wel hun persoonlijk minderwaardigheid of valse superioriteit gevoelens die al hebben ze meer geld dan ze in duizend jaar nodig hebben om te overleven door gaan met graaien en verzamelen. Wanneer we dat brein  nieuwe inzichten kunnen geven, dan, ja dan, kan het beloofde, gehoopte, gedroomde paradijs zich ontvouwen.

We zullen dan moeten gaan handelen naar de basisboodschap van iedere geïnstitutionaliseerde, natuurreligie of geloof en dat is;

heb lief en repecteer onvoorwaardelijk al wat leeft en wat je denkt dat niet leeft,  precies zoals je zelf liefde en respect wilt ontvangen en als je daar behoefte aan voelt, een schepper daar boven.

Michel Boerdam